Afiseaza toate

11 motive pentru care site-ul tau nu-ti aduce clienti.

Site-ul tau nu vinde

Un site bine conceput creste organic o afacere, aduce noi clienti si consolidează brand-ul.

Un studiu realizat de Nielsen Norman Group a constatat ca utilizatorii stau pe un site web in medie 10 – 20 de secunde. Vizitatorii vor sta mai mult numai daca vor gasi ceva util in timpul acestui prim contact initial. Pentru o afacere, fiecare secunda conteaza.

Sunt foarte multi factori care pot face ca un site sa para lipsit de valoare. In continuare iti prezint 11 probleme care afecteaza imaginea unui site alaturi de solutii ce pot fi aplicate imediat. Aceste solutii contribuie la sporirea interactiunii utilizatorului si cresterea traficului de o mai buna calitate.

 

  1. Elemente vizuale de proasta calitate.

Multi specialisti au scris despre puterea elementelor vizuale folosite in comunicare. Un studiu al Universitatii din Minnesota – Centrul de Cercetare in Sisteme de Management a Informatiei, sustine ca prezentarile care folosesc elemente vizuale sunt cu 43% mai convingatoare. Potentialul un site web poate fi mult scazut prin includerea de imagini de o calitate inferioara.

Iti recomand folosirea de fotografii de inalta calitate pentru a atrage atentia utilizatorilor, de a creste numarul de distribuiri pe retelele sociale si chiar cresterea din punct de vedere SEO daca imaginile sunt etichetate/optimizate corespunzator.

 

  1. Nu este optimizat pentru dispozitive mobile (responsive).

Un site web poate fi o opera de arta cand este accesat de pe un desktop, dar in cazul in care acesta nu se afiseaza sau nu functioneaza bine cand este deschis de pe un dispozitiv mobil, afacerea ta va pierde un segment tot mai mare de public on-line.

Shopify, o platformă lider de comert electronic, a analizat datele de la mai mult de 100.000 de site-uri web care folosesc platforma sa si a constatat ca putin peste 50 la suta din cumparaturi se fac prin intermediul telefoanelor mobile/tabletelor.

 

  1. Lipsa recenziilor sau marturiilor.

In cazul in care site-ul tau nu are afisate marturii de la clienti, afacerii tale ii lipseste un instrument simplu si eficient de marketing. Clientii au preferinte si vor sa faca o alegere. Doar spunandu-le de calitatea unui produs sau serviciu nu mai este de ajuns.

Testimonialele pot contribui la crearea increderii in ofertele unei companii si pot reprima ingrijorarile clientilor ce ar putea aparea inainte de a face o achizitie. Asadar, foloseste-lecu incredere.

 

  1. Informatii neactualizate.

Deruleaza in partea de jos a unei pagini web pentru a verifica daca data Copyright sau Dreptul de autor este listata. Este recenta? Potrivit Small Business Trends, un site web care nu este actualizat, face ca utilizatorii sa plece de pe acesta.

Utilizatorii vor sa vada ca o companie a depus efortul de a ramane de actualitate. Aceasta include adaugarea periodica de continut nou si revigorant celui deja existent.

 

  1. Greu de gasit.

Cel mai bun site din lume este inutil in cazul in care nimeni nu il poate gasi. Un antreprenor nu trebuie sa stie prea multe despre optimizarea pentru motoarele de cautare pentru a crea pagini care sunt usor de gasit de catre motoarele de căutare si consumatori.

Iti recomand un nume de domeniu puternic, titlurile paginilor sa fie optimizate pentru a reflecta cu exactitate continutul din pagina si folosirea eficienta a cuvintelor cheie. Nu abuza utilizand cat mai multe cuvinte cheie.

 

  1. Lipsa unei scheme de culori potrivita.

Un alt factor care ar putea duce la vanzari slabe pe site-ul companiei este schema de culori. Multi antreprenori  au inteles deja importanta branding-ului.

Un brand puternic diferentiaza compania de competitori si face ca aceasta sa fie recunoscuta instantaneu de catre consumatori. Dar poate pierde credibilitatea utilizatorilor daca site-ul sau nu foloseste o schema de culori potrivita.

Decide ce doresti sa transmita brand-ul companiei clientilor si asigura-te ca site-ul este creat dupa o schema de culori potrivita mesajului.

 

  1. Dificultate in gasirea informatiilor de contact.

Ai avut vreodata nevoie de asistenta intr-un magazin si ai constatat ca toti agentii de vanzari par sa fi disparut? In retail, nu ar trebui sa se intample niciodata asa ceva.

Nici in online, acest lucru nu ar trebui sa se intample niciodata. Daca un client are o intrebare sau are nevoie de ajutor, informatiile de contact ar trebui sa fie usor de gasit pe site-ul tau. Disponibilitatea de a oferi suport potentialilor clienti, de exemplu prin intermediul unui live chat, poate ajuta o companie sa comunice mai usor cu clientii, sa reduca costurile si sa ofere vanzarilor un impuls.

 

  1. Focus gresit.

Utilizatorii doresc ca experienta lor pe un site sa se concentreze asupra lor. Acest lucru inseamna inclusiv sectiuni care raspund la intrebarile acestora si care sa abordeze nevoile lor.

O solutie rapida include o sectiune de intrebari frecvente. Recomand evidentierea celor mai frecvente intrebari, cu raspunsuri utille, iar arhiva sa fie usor de gasit.

Atunci cand este posibil, simplifica experienta utilizatorului prin a face accesibile raspunsurile printr-un singur click. Clientii doresc informatii rapide si utile.

 

  1. Solicitarea inregistrarii inainte.

Obligarea utilizatorilor sa se inregistreze pe site-ul companiei pentru a putea accesa informatiile, poate descuraja. Se pune o piedica artificiala intre clienti si produsele companiei.

Formularele agresive de inregistrare fac ca cititorii sa ezite in divulgarea informatiilor cu caracter personal, de teama de a primi spam.

In multe cazuri, consumatorii presupun ca valoarea informatiilor primite nu merita pretul pe care il plateasc in schimbul adresei de e-mail.

Fa ca fiecare vizita sa conteze si nu obliga utilizatorii sa faca ceva ce ei nu se simt confortabil sa o faca.

 

  1. Audio sau video care ruleaza automat.

O modalitate de a deranja cu siguranta vizitatorii unui site este de a seta sa ruleze automat elemente audio sau video. Sunt site-uri care utilizeaza in exces functia de redare automata.

Pentru a minimiza perturbarea experientei cititorilor, limiteaza un clip la cinci secunde sau mai putin sau ofera un buton de pauza sau oprire in cazul in care ruleaza mai mult.

 

  1. Timp de incarcare a site-ului foarte scazut.

Audienta digitala este nerabdatoare. Chiar daca un site este umplut cu continut incredibil de captivant, se pot prezenta rate ridicate de respingere (utilizatorii parasesc site-ul) daca paginile nu se incarca in mai putin de 3-4 secunde.

Vizitatorii apreciaza foarte mult timpul lor, astfel ca este imperios necesar construirea unui site web rapid care sa satisfaca nevoile lor cu viteza luminii. 🙂

Comprimarea imaginilor si fisierelor de mari dimensiuni este o modalitate usoara de a garanta un timp rapid de incarcare si optimizare a performantei unui site.

 

Sper ca aceste sugestii sa iti fie de folos.

Apreciez feedback-ul tau.

Mult succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.