Afiseaza toate

5 pasi pentru o campanie de email eficienta

Campanie email eficienta

De-a lungului timpului email marketingul a capatat o reputatie proasta datorita spam-ului excesiv.  Totusi, intelegand ca spam-ul este peste tot chiar si pe social media, oamenii raspund email-urilor, in special celor create cum trebuie si trimise cand trebuie. Specialistii in marketing folosesc cu succes email marketing-ul pentru a aduce noi clienti in companiile in care lucreaza si bineinteles ca sa vanda mai mult clientilor existenti.

Facuta corect, o campanie de email marketing este cel mai bun instrument in arsenalul de marketing al oricarei companii. Ai in vedere urmatorii 5 pasi pentru a te bucura de o campanie de email eficienta cu rezultate peste medie.

1. Creaza o oferta unica de vanzare sau ofera un bonus atractiv (gratuit) pentru ca potentialii clienti sa raspunda mesajului tau.

Gandeste-te ca potentialii tai clienti primesc zilnic zeci poate chiar sute de oferte pe email. De ce ar alege-o pe ta? Mai mult de atat cum atragi atentia asupra ofertei tale si cum ii faci sa deschida email-ul?

Ai doar 3 secunde sa captezi atentia cititorului! Asa ca merita sa aloci timp si resurse pentru a crea acea oferta si acel mesaj care sa-l faca curios sa afle mai mult. Dupa ce deschide email-ul, daca il convingi ca merita sa profite de oferta ta si daca beneficiile obtinute il  fac sa isi  doreasca mai mult, atunci i-ai castigat increderea si va deveni clientul tau.

2. Fii atent la lucrurile marunte.

Foarte multe email-uri nu sunt deschise din cauza ca le lipsesc unul sau mai elemente fundamentale unei campanii de succes:

  • Titlu de impact
  • Mesaj scurt, concis si la subiect
  • Elemente de credibilizare
  • Prezentarea beneficiilor
  • Motivele pentru care ar trebui sa raspunda mesajului tau/sa treaca la actiune – sa cumpere
  • CTA – Call to action – indemn la actiune (ce trebuie sa faca cititorul in continuare?)
  • Intervalul orar cel mai potrivit pentru trimiterea email-urilor

3. Trimite oferte exclusive.

Daca tot faci o campanie de email, creaza/conditioneaza oferta respectiva doar pentru persoanele carora le trimiti si asigura-te ca ei inteleg ca este o oferta speciala doar pentru ei. Incearca acest lucru cel putin o data pe luna in special catre clientii existenti. Ei sigur vor aprecia intentia ta si daca faci o oferta de nerefuzat este foarte probabil sa o recomande si prietenilor. Ba mai mult, vor astepta noi mesaje de la tine si le vor deschide de fiecare data…

4. Nu exagera cu ofertele de vanzare dar nici sa nu-ti fie teama sa vinzi!

Daca ne raportam la clientii existenti, recomandarea mea este sa nu incerci sa le vinzi de fiecare data cate ceva. Ai atatea optiuni prin care poti adauga valoare fara ca ei sa simta ca incerci sa-i storci de bani cu fiecare ocazie. Pe alta parte, nu ii obisnui cu super oferte si promotii deoarece in felul acesta nu vor mai raspunde (cumpara) in momentul in care vei dori sa le vinzi la pret normal/corect. Cu siguranta iti cunosti clientii si sunt convins ca vei crea oferte care sa nu te duca catre una cele doua extreme – vinzi agresiv vs. nu le vinzi nimic.

In ce priveste clientii noi poti incepe cu 1-3 mesaje cu continut adecvat si valoros, dar gratuit, pana le castigi increderea si constientizeaza potentialele beneficii intr-o relatie cu tine si apoi sa gasesti un echilibru intre ofertele gratuite si cele platite.

5. Creeaza email-uri responsive.

Design-ul responsive se refera la capacitatea email-ului sa se adapteze la rezolutia dispozitivului de pe care este citit, pe diverse dispozitive, incat sa duca la disparitia scroll-ului orizontal si sa ramana doar scroll vertical.

Stiai ca…

  • 51% din email-uri sunt deschise in prezent pe device-uri mobile
  • peste 70% din cei care primesc email-uri, nu le citesc pe cele care nu se incadreaza in ecranul device-ului lor

In concluzie, acorda o atentie sporita felului in care concepi design-ul email-urilor tale.

Bonus tip:

Foloseste indemnuri clare la actiune! (call to action) NU presupune ca persoanele care-ti citesc email-urile stiu ce au de facut. Spune-le ce sa faca si cum sa faca pentru a beneficia de oferta curenta si beneficiile aferente. Utilizeaza cel putin 2 indemnuri la actiune; primul in prima parte a email-ului si al doilea la sfarsit (pot fi si mai multe, in functie de cat mai mare este email-ul trimis).

Daca vei utiliza aceste sfaturi in campaniile tale de email marketing te vei bucura de o mai mare putere de convingere/influentare si rezultatele tale vor creste. Daca esti un adept al social media, nu ar trebui sa neglijezi e-mail marketing-ul! Inca functioneaza si nu va disparea prea curand!

Apreciez feedback-ul tau. Mult succes.

Afla cum sa-ti cresti profiturile pe pilot automat.
Descarca ACUM eBook-ul Gratuit "Maximizeaza-ti profitul online."

Afla cum sa-ti cresti profiturile pe pilot automat.
Descarca ACUM eBook-ul Gratuit "Maximizeaza-ti profitul online."


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.