Afiseaza toate

10 elemente cheie ale unui Landing Page care genereaza rezultate

Landing page

Landing page

Nu iti promit ca dupa cei vei citi acest articol vei crea Landing Page-ul perfect, dar vei afla care sunt cele 10 puncte critice pe care daca le ai in vedere, vei obtine mai multe lead-uri si mai multe vanzari pe landing page-urile tale. 

Vreau sa iti prezint elementele cheie ale unui landing page optimizat pentru rezultate. Ma adresez cu aceste recomandari acelor persoane mai putin experimentate care nu cunoasc elementele cele mai importante ale unui landing page si nu stiu cum sa le foloseasca cat mai eficient.

 

In afara celor prezentate mai jos mai putem avea si alte lucruri in vedere insa scopul acestui articol este sa fiu cat mai scurt si la obiect si sa ofer o perspectiva de ansamblu asupra crearii unui landing page care genereaza conversii.

 

  1. Cui te adresezi? (Clientului tau ideal)

Vizitatorii paginii tale trebuie sa-si dea seama imediat ca sunt in locul potrivit, ca pe ei ii vizezi in special cu mesajul/oferta ta. Cel mai simplu mod prin care le poti atrage atentia este sa li te adresezi direct.

(Ex: Atentie/Special pentru: mamici, antreprenori, medici dentisti, etc)

O poti face si indirect folosind un limbaj si imagini relevante pentru audienta ta tinta si cu care aceasta se poate identifica usor.

 

  1. Mesaj clar si concis / Promisiune specifica

Cele mai bune si eficiente landing page-uri contin un singur mesaj si/sau promoveaza o singura oferta. Vizitatorii tai trebuie sa inteleaga repede (cam in 5 secunde) ce le oferi mai exact si cum ii ajuta ceea ce oferi… sau vor parasi pagina.

Asigura-te ca landing page-ul tau nu incearca sa faca prea multe lucruri odata.

 

Foarte important!

Cel mai probabil vei folosi diferite reclame pe diverse platforme de comunicare pentru a genera trafic catre landing page. Asigura-te ca exista o congruenta intre mesajul/poza din reclama si mesajul/poza din landing page. De preferat acestea trebuie sa fie identice sau sa aiba suficiente elemente comune astfel incat sa nu creeze confuzie in mintea clientului si sa-i confirme ca este in locul potrivit.

 

  1. Titlu convingator

Titlu este extrem de important intr-un landing page. Creeaza un titlu clar, concis si focusat pe beneficiul major pe care il oferi. Ceea ce alegi sa folosesti in titlu trebuie sa fie foarte atractiv, convingator si cu plus valoare pentru ca vizitatorul sa dea curs actiunii propuse pe landing page (sa-ti dea datele de contact, sa se inscrie la un eveniment online/offline, sa cumpere, etc.)

Cu aceleasi caracteristici poti folosi si un subtitlu in care sa explici mai detaliat oferta ta cu focus pe principalele beneficii.

 

  1. Call to Action (Indemn la actiune) above the fold

Multi dintre vizitatorii landing page-ului nu vor da scroll la pagina. Avand in vedere acest lucru include un indem la actiune (CTA) in partea de sus a paginii, oferindu-le posibilitatea ( celor mai hotarati sau mai lenesi 🙂 ) sa accepte propunerea ta fara a mai derula/parcurge intregul continut al paginii.

 

  1. Include dovezi sociale

Dovezile sociale pot fi: publicat de…, apartitii media…, butoate social sharing, testimoniale, numar descarcari, numar abonati, etc. Toate acestea contribuie la influentarea deciziei vizitatorului de a da curs propunerii tale si ii ofera un plus de siguranta ca va face o alegere buna.

 

  1. Navigare limitata – fara meniu navigare

Scopul unui landing page este sa ofere anumite informatii si sa dirijeze vizitatorul catre o anumita actiune dorita. Vizitatorului i se ofera doar doua optiuni: face actiunea respectiva sau iese de pe pagina. Astfel, pentru a maximiza conversiile exclude orice link de pe landing page. Nu le da posibilitatea sa se lase distrasi de anumite elemente si sa paraseasca pagina ta.

Poti folosi totusi sageti, incadrari si orice alte indicii vizuale dar care ghideaza ochiul/atentia catre CTA (indemnul la actiune).

 

  1. Poza reprezentativa

Este foarte important si impactul vizual generat de o poza reprezentativa care transmite o emotie, reflecta beneficiul promis, prezinta lead magnetul oferit. Nu este obligatorie, dar daca crezi ca da forta mesajului tau, poti testa 2-3 variante sa vezi care contribuie la o mai mare rata de conversie. Adesea imaginea poate fi inlocuita cu…

 

  1. Lista de beneficii

Prezinti pe scurt beneficiile cele mai importante (3-5) pe care le oferi celor care dau curs propunerii tale. Cu alte cuvinte explici ce au de castigat/ ce vei oferi mai exact celor care accepta oferta ta. Nu te pierde in detalii, fii scurt si obiect.

 

  1. Formular cat mai scurt

Nu solicita niciodata informatii de care nu ai nevoie. De exemplu daca urmaresti sa faci follow up doar prin email, solicita doar numele si adresa de email. Poti renunta si la nume daca nu intentionezi sa personalizezi email-urile pe care le vei trimite. Fa cat mai usoara decizia vizitatorului de a completa campurile din formular. Cu cat sunt mai putin, cu atat mai bine.

 

  1. Buton CTA – Culoare contrastanta & Text personalizat

Butonul CTA indica actiunea pe care trebuie s-o faca cei care iti viziteaza pagina. Rolul sau principal este atraga atentia asupra lui si daca culoarea acestuia se pierde printre celelalte culori ale landing page-ului sau nu iese in evidenta, sa nu te miri ca nu obtii conversii. Nu vreau sa iti recomand anumite culori avand in vedere ca parerile sunt impartite, dar poti testa diverse culori in contrast cu design-ul landing page-ului.

In alta ordine de idei, nu pastra textele default ale butoanelor din diferite platforme (Submit, Trimite, Send, etc.) Foloseste un mesaj personalizat corelat cu actiunea specifica sau cu beneficiul oferit. (Vezi video gratuit, Obtine auditul SEO, etc.)

 

In plus fata de cele mentionate mai sus, ai in vedere si:

» Include pe landing page butoane de social share. Desi in majoritatea cazurilor landing page-urile nu devin virale, ofera totusi posibilitatea fanilor tai sa dea share paginii / sa recomande oferta ta.

» Scrie numarul de telefon sau adresa de email unde cei interesati te pot contacta pentru orice intrebari rapide sau informatii suplimentare. Aceste elemente iti ofera si un plus de credibilitate si incredere in ochii clientilor.

» Un ultim lucru… il mentionez la sfarsit ca sa il tii minte pentru ca este foarte important… inainte de toate stabileste/seteaza un obiectiv precis pentru pagina. Vrei sa obtii mai multe lead-uri? Vrei sa vinzi un produs/serviciu? Vrei ca oamenii sa se inregistreze pentru a participa la un webinar? Decide ce vrei sa obtii si apoi incepe crearea landing page-ului.

Acum te invit sa iti analizezi landing page-urile tale tinand cont de aceste sugestii. Bifeaza cat mai multe din recomandarile de mai sus si vei inregistra o crestere a ratei de conversie.

Mult succes si spor la conversii.

 

PS: Pentru a crea landing page-uri simplu, usor si rapid iti recomand LeadPages.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *